دربـــاره جشــــنواره


درباره جشنواره


پیدا کردن استعدادها و ایجاد مسیر مناسب برای رشدشون، برای مجموعه ما خیلی مهمه. به خاطر همین، «جشنواره گرافیک، عکس و نقاشی دانش‌آموزی مدرسه» برپا شد تا فرصت برابری به همه‌ی شما بده که برای رسیدن به آرزوی هنرمند واقعی شدن، تلاش کنید! تو این جشنواره، ما به شما آموزش می‌دیم، تا بتونید ایده‌‌هاتون رو به یک اثر هنری تبدیل کنید و با هم سن‌های خودتون در سراسر کشور رقابت کنید و بعد از برگزیده شدن، ازتون حمایت می‌کنیم تا توی این مسیر روز به روز جلوتر برید. اثر خودتون رو بسازید و بدونید هیچ چیزی به اندازه ایده، خلاقیت و ذوق هنری شما، برای ما مهم نیست! پس فرصت رو از دست ندید!

تاریخچه جشنواره


در این دوره که در سال ۹۹-۹۸ برگزار شد، در مجموع ۴۶۹ اثر داشتیم که شامل ۲۴۴ اثر پوستر و ۲۰۲ اثر لوگو و ۲۳ اثر اینفوگرافیک بود. جشنواره از ۲۹ استان، ۶۲ شهر، ۱۱۴ مدرسه و ۱۰ پایه تحصیلی اثر دریافت کرد. اختتامیه این دوره، خردادماه سال ۱۳۹۹ در یک شرایط کرونایی و بصورت مجازی در مجموعه رسانا برگزار شد.

در دوره دوم جشنواره که در سال ۱۳۹۹ برگزار شد محورهای عکاسی را به محورهای قبلی خود اضافه کرد و در مجموع 5077 اثر به دبیرخانه ارسال شد که 4945 اثر مورد تایید دبیرخانه جشنواره واقع شد. از این ۴۹۴۵ اثر دریافتی، ۱۳۳۹ اثر در بخش گرافیک و ۳۶۰۶ اثر در بخش عکاسی قرار داشتند. ۸۹۵ دانش‌آموز از ۳۱ استان و ۱۳۲ شهر در جشنواره شرکت کردند. اختتامیه این دوره اسفندماه ۱۳۹۹ در ایستگاه نوآوری شریف، زیر نظر معاونت علمی ریاست جمهوری کشور برگزار شد.

دوره سوم جشنواره در سال ۱۴۰۰ برگزار شد که در این دوره محورهای نقاشی به محورهای قبلی جشنواره اضافه شدند و دبیرخانه در مجموع ۱۰۳۱۴ دریافت کرد که شامل ۶۷۲۳ اثر در بخش عکاسی، ۱۶۷۳ اثر در بخش گرافیک و ۱۹۱۸ اثر در بخش نقاشی می‌شد. ۱۹۴۴ دانش‌آموز از ۳۱ استان، ۱۹۶ شهر و ۸۶۷ مدرسه در این جشنواره شرکت کردند. اختتامیه این دوره در اسفندماه ۱۴۰۰ در یک شرایط کرونایی و بصورت مجازی در مجموعه رسانا برگزار شد.

چهارمین دوره جشنواره عکس، گرافیک و نقاشی مدرسه مانند سالهای گذشته با هدف کشف استعدادهای هنری دانش‌آموزی از ۵ آذرماه ۱۴۰۱ شروع به فعالیت کرد. در این دوره علاوه بر سه بخش عکاسی، گرافیک و نقاشی، جایزه ویژه کالیگرافی نیز به محور‌های جشنواره افزوده شد. در نهایت تا پایان مهلت ارسال اثر، در مجموع ۱۸۳۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید. محور عکاسی ۹۹۴۰ اثر، محور گرافیک ۲۷۵۸ اثر، محور نقاشی ۵۳۹۳ اثر و در بخش ویژه کالیگرافی ۲۴۳ اثر دریافت شد. اختتامیه چهارمین دوره جشنواره عکس، گرافیک و نقاشی مدرسه در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ با اعلام برگزیدگان در چهار مقطع ابتدایی، متوسطه۱، متوسطه ۲، و هنرستان در محورهای مختلف برگزار شد.

اهداف جشنواره

«موسسه هنروما» فعالیت خود را با هدف تغییر دادن روش آموزش‌های غیر کاربردی درس هنر به روش‌های کاربردی در مدارس، شروع کرد. این موسسه تصمیم داشت هنرهای کاربردی مثل فیلم‌سازی، انیمیشن، گرافیک، معماری و … را وارد روند آموزشی مدارس کند تا هیچ دانش‌آموزِ با استعدادی، به دلیل اینکه چنین آموزش‌های در مدرسه‌اش وجود ندارد، فرصت شکوفایی استعدادش را از دست ندهد. کار موسسه هنروما، با تعدادی طرح درس‌های جدید و متنوع و با محوریت تصحیح محور در مدارس علامه حلی سطح تهران آغاز شد و کم کم بین مدارس بیشتری هم شناخته شد.

به دلیل اینکه دانش آموزان زیادی مستعد فضای هنر هستند اما همیشه محدودیت‌هایی برای استعدادیابی صحیح و علمی در این حوزه وجود دارد، سال ۱۳۹۱ این مجموعه تصمیم گرفت که جشنواره‌ای برای استعدادیابی در حوزه فیلم کوتاه برگزار کند و این طور شد که مجموعه «جشنواره‌های هنری مدرسه» متولد شد! پس از ۷ سال، یعنی در سال ۱۳۹۸ این موسسه تصمیم گرفت که در راستای هدف خود یه گام پیش‌تر رود و جشنوراه‌ای برای کشف استعداد دانش‌آموزان در حوزه گرافیک برگزار کند. دوره اول جشنواره گرافیک مدرسه شامل سه محور طراحی لوگو، طراحی پوستر و طراحی اینفوگرافیک بود. در دوره دوم، جشنواره جهت کشف و پرورش دانش‌آموزان مستعد در حوزه عکاسی، چهار محور عکاسی یعنی عکاسی طبیعت، عکاسی معماری، عکاسی تبلیغاتی و عکاسی داستانی به محورهای قبلی خود اضافه کرد تا عملا جشنواره گرافیک، به جشنواره گرافیک و عکس مدرسه تبدیل شود. همچنین محور تصویرسازی مفهومی به محورهای بخش گرافیک جشنواره اضافه شد.

در دوره سوم، جشنواره همچنان در راستای اهداف خود در زمینه استعدادیابی، در این سال به فکر دانش‌آموزان با استعداد نقاش افتاد! در این سال چهار محور نقاشی دیجیتال، نقاشی آبرنگ، نقاشی سیاه‌قلم و نقاشی مداد رنگی به محورهای قبلی جشنواره اضافه شد تا جشنواره گرافیک و عکس مدرسه به جشنواره گرافیک، عکس و نقاشی مدرسه تبدیل شود. همچنین در این طراحی کاراکتر به محورهای بخش گرافیک جشنواره اضافه شد تا در این دوره تمام حوزه‌ای از هنرهای تجسمی تک‌فریم باقی نماند که جشنواره دریافت نکند.